Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αθρόες πωλήσεις μετοχών από τους insiders

Οι insiders των αμερικανικών επιχειρήσεων, εκμεταλλεύτηκαν τα πρόσφατα μεγάλα κέρδη του χρηματιστηρίου και «ξεφορτώθηκαν» μετοχές με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007, όταν ξεκινούσε η bear market.

ΗΠΑ: Αθρόες πωλήσεις μετοχών από τους insiders
Τα κορυφαία στελέχη και οι insiders των αμερικανικών επιχειρήσεων, εκμεταλλεύτηκαν τα πρόσφατα μεγάλα κέρδη του αμερικανικού χρηματιστηρίου (τα μεγαλύτερα από το 1938) και «ξεφορτώθηκαν» μετοχές με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007, όταν ξεκινούσε η bear market.

Η ιδρυτική οικογένεια της Gap πούλησε μετοχές ύψους 45 εκατ. δολαρίων της μεγαλύτερης επιχείρησης λιανικής ρούχων αυτό το μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, Securities and Exchange Commission, όπως τα μεταφέρει το Bloomberg.

Ο Daniel Warmenhoven, διευθύνων σύμβουλος της NetApp, ρευστοποίησε τις περισσότερες μετοχές του ομίλου ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων στα τελευταία έξι χρόνια.

Οι πωλήσεις από τους ιδρυτές της Bed Bath & Beyond ήταν οι μεγαλύτερες από το 2001 και πλέον.

Από τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών Washington Service, προκύπτει ότι, ενώ ο δείκτης Standard & Poor’s 500 ενισχύθηκε 28% από το χαμηλό 12 ετών στις 9 Μαρτίου μέχρι την περασμένη εβδομάδα, οι CEOs, οι διευθυντές και τα ανώτατα διοικητικά στελέχη των αμερικανικών επιχειρήσεων πούλησαν μετοχές αξίας 353 εκατ. δολαρίων αυτό το μήνα, μέγεθος 8,3 φορές μεγαλύτερο απ’όσες αγόρασαν.

Οι κινήσεις αυτές μπορούν να εκληφθούν ως «προειδοποίηση», γιατί οι insiders συνήθως έχουν περισσότερες πληροφορίες για τις προοπτικές για τις εταιρίες τους από οποιονδήποτε άλλον.

Οι insiders των εισηγμένων μετοχών στο New York Stock Exchange πούλησαν μετοχές αξίας 8,32 δολαρίων για κάθε 1 δολάριο που αγόρασαν, σύμφωνα με την Washington Service. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αναλογία υπέρ των πωλήσεων από τον Οκτώβριο 2007, όταν οι αμερικανικές μετοχές έφτασαν σε αιχμή και ξεκίνησε η διάρκειας 17 μηνών πτωτική αγορά, η οποία εξανέμισε πάνω από την μισή της αξίας των μετοχών στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v