Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσα έχασαν οι πλουσιότεροι Βρετανοί

Κατά 155 δισ. στερλίνες μείωσε την περιουσία των 1.000 πλουσιότερων ανθρώπων της Βρετανίας η ύφεση. Mittal, Abramovich, Duke of Westminster έχασαν συνολικά 22,1 δισ. στερλίνες, σύμφωνα με τους "Sunday Times".

Πόσα έχασαν οι πλουσιότεροι Βρετανοί
Η ύφεση "έσβησε" 155 δισ. στερλίνες από τις περιουσίες των 1.000 πλουσιότερων ανθρώπων της Βρετανίας, σύμφωνα με τη Rich List των "Sunday Times" και οι δισεκατομμυριούχοι ανέρχονται πλέον σε 43 από 75 που ήταν πέρυσι. Από αυτούς, τα άτομα που συμπεριλαμβάνονται στο top 100 της λίστας έχασαν 92 δισ. στερλίνες, ενώ μόλις τρεις είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται.

Σύμφωνα με τους "Sunday Times", ο μεγαλύτερος χαμένος της Rich List είναι ο κ. Lakshmi Mittal, που είδε να εξατμίζονται 16,9 δισ. στερλίνες μετά την κατάρρευση της αγοράς χάλυβα φέτος. Ο κ. Mittal, πάντως, εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας και η περιουσία του διαμορφώνεται στα 10,8 δισ. στερλίνες.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, σύμφωνα με τη Rich List, είναι ο κ. Roman Abramovich. Η περιουσία του μειώθηκε κατά 4,7 δισ. στερλίνες και διαμορφώθηκε στα 7 δισ. στερλίνες. Την τρίτη θέση στη σχετική κατάταξη διατηρεί ο Δούκας του Westminster, η περιουσία του οποίου μειώθηκε κατά 500 εκατ. στερλίνες και διαμορφώνεται στα 6,5 δισ. στερλίνες.

Σημειώνεται ότι η Rich List των "Sunday Times" θα δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο αύριο Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v