Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δανία-Ελβετία: Απελευθέρωση για online τζόγο

Δανία και Ελβετία προστέθηκαν στις χώρες οι οποίες φρόντισαν να καταργήσουν το μονοπώλιο στο online στοίχημα, προχωρώντας σε απελευθέρωση των εν λόγω αγορών.

Δανία-Ελβετία: Απελευθέρωση για online τζόγο
Η Δανία και η Ελβετία προστέθηκαν στις χώρες οι οποίες φρόντισαν να καταργήσουν το μονοπώλιο στο online στοίχημα, προχωρώντας σε απελευθέρωση των εν λόγω αγορών.

Οι κυβερνήσεις των δύο κρατών ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν άδειες σε περισσότερες από μία εταιρίες προκειμένου να παράσχουν υπηρεσίες online στοιχήματος, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού, που σαφώς θα αποβεί υπέρ των καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της Δανίας, εδώ και εξήντα χρόνια ο συνολικός κλάδος του στοιχήματος και τζόγου ανήκε στο κρατικό μονοπώλιο Danske Spil. Βάσει επίσημων στοιχείων το 2008 στη χώρα οι καταναλωτές έπαιξαν το ποσό των 11 δισ. κορόνων, ενώ τα 2,8 δισ. κορόνες κατέληξαν στα κρατικά ταμεία.

Στην περίπτωση της Ελβετίας, η χώρα προτίθεται να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο προκειμένου να υπάρξει και έλεγχος του τρόπου λειτουργίας των εταιριών που παράσχουν υπηρεσίες online τζόγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v