Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Summers: "Αντέχει" η αμερικανική οικονομία

Η αμερικανική οικονομία δεν βρίσκεται πλέον σε ελεύθερη πτώση, ενώ οι προοπτικές της δεν είναι πια αρνητικές, σύμφωνα με τον κορυφαίο οικονομικό σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Lawrence Summers.

Summers: Αντέχει η αμερικανική οικονομία
Η αμερικανική οικονομία δεν βρίσκεται, πλέον, σε ελεύθερη πτώση, ενώ οι προοπτικές της δεν είναι πια αρνητικές, σύμφωνα με τον κορυφαίο οικονομικό σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Lawrence Summers.

Σε συνέντευξή του στο "Fox News Sunday", ο κ. Summers υποστήριξε ότι οι περισσότερες αμερικανικές τράπεζες έχουν ικανοποιητική κεφαλαιουχική επάρκεια και εξέφρασε την ελπίδα πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Chrysler και Fiat θα έχουν ευτυχή κατάληξη.

"Πριν από έξι ή οκτώ εβδομάδες δεν υπήρχε η παραμικρή θετική εικόνα, τουλάχιστον σε στατιστικό επίπεδο. Η οικονομία βρισκόταν σε στενωπό. Αυτό πλέον έχει αλλάξει, αν και η εικόνα που παρουσιάζει η οικονομία είναι ελαφρώς πιο πολύπλοκη". Αυτά υπογράμμισε ο κ. Summers.

Πρόσθεσε επίσης: "Υπάρχουν, σαφώς, κάποια αρνητικά στοιχεία. Όμως υπάρχουν και θετικά. Πιθανώς κανείς να μη γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη στροφή. Παρ' όλα αυτά, θεωρώ ότι η οικονομία δεν βρίσκεται πλέον σε ελεύθερη πτώση, όπως συνέβαινε πριν από έναν ή δύο μήνες. Σαφώς είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v