Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ericsson: Εμπιστοσύνη του CEO στις προοπτικές της

"Η Ericsson είναι ισχυρότερη από ποτέ", δήλωσε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαδικασία κατασκευής νέων δικτύων.

Ericsson: Εμπιστοσύνη του CEO στις προοπτικές της
"Η Ericsson είναι ισχυρότερη από ποτέ", δήλωσε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαδικασία κατασκευής νέων δικτύων.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, τα τελευταία έξι χρόνια, η Ericsson κατέκτησε την κορυφαία στον κόσμο θέση στα δίκτυα και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Το 2003, σύμφωνα με προβλέψεις διαμορφωτών κοινής γνώμης, ο τζίρος της Ericsson θα ανερχόταν από 117 δισ. SEK στα 130 δισ. SEK μέχρι το 2008.

Στην πραγματικότητα, το 2008, η Ericsson είχε τζίρο 209 δισ. SEK και πωλήσεις σχεδόν 1 δισ. SEK για κάθε εργάσιμη ημέρα.

Ο κος Svanberg, CEO της Ericsson, δήλωσε: "Βρισκόμαστε εν μέσω της διαδικασίας κατασκευής των νέων δικτύων IP και της συνένωσης των σημερινών δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Δεν βαρυνόμαστε με χρέη και μέχρι το τέλος του έτους είχαμε καθαρή ταμειακή ροή 35 δισ. SEK. Στην ουσία δεν έχουμε προβεί σε χρηματοδότηση από πελάτες και εκτεταμένες δραστηριότητες περιορισμού του κόστους. Είμαστε ηγέτες στην αγορά και βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων. Ο κόσμος ζει δύσκολες μέρες, η Ericsson όμως αντέχει."

Τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι διαθέτουν σήμερα κινητή τηλεφωνία, ωστόσο ούτε καν το 10% από αυτούς δε διαθέτουν mobile broadband. Σε πολλά μέρη του κόσμου, η επέκταση των τηλεπικοινωνιών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα.

Στις Η.Π.Α., η επέκταση της ευρυζωνικότητας περιλήφθηκε στο πρόσφατο πακέτο χρηματοδότησης της αγοράς, ενώ στην Κίνα διεξάγονται ήδη τα μεγαλύτερα έργα τηλεπικοινωνιακής επέκτασης στον κόσμο.

"Το mobile broadband δημιουργεί ευκαιρίες για τους ανθρώπους να αποκτήσουν πρόσβαση στην ανάπτυξη και σε μια καλύτερη ζωή, ακόμα και στις φτωχότερες χώρες", σύμφωνα με τον κ. Svanberg.

"Σήμερα χτίζουμε κινητά δίκτυα στα Millennium Villages του Ο.Η.Ε., όπου ζουν οι φτωχότεροι των φτωχών. Ήδη διαπιστώνουμε την τεράστια σημασία των δικτύων για την ανάπτυξη, κάτι πολύ θετικό για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των παρόχων, ακόμα και σε αυτά τα μέρη της Αφρικής".

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να τριπλασιαστεί σε μέγεθος μέχρι το 2050. Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως και 50% για το ίδιο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v