BHP: Επενδύσεις 1,4 δισ. στην παραγωγή νικελίου

Η BHP Billiton, η μεγαλύτερη εξορυκτική εταιρία στον κόσμο, ανακοίνωσε επένδυση 1,4 δισ. δολαρίων για την επέκταση των επιχειρήσεων νικελίου στην Αυστραλία, καθώς η κινεζική ζήτηση για ατσάλι προκαλεί εκτίναξη στις τιμές.

BHP: Επενδύσεις 1,4 δισ. στην παραγωγή νικελίου
Η μεγαλύτερη εξορυκτική εταιρία στον κόσμο, η BHP Billiton, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1,4 δισ. δολάρια για την επέκταση των επιχειρήσεων νικελίου στην Αυστραλία, καθώς η κινεζική ζήτηση για ατσάλι έχει προκαλέσει εκτίναξη στις τιμές.

Η παραγωγή νικελίου της εταιρίας θα ενισχυθεί 53%, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση παγκοσμίως στην προσφορά του συγκεκριμένου εμπορεύματος.

Οι τιμές του νικελίου έχουν εκτιναχθεί 70% την τελευταία χρονιά, χάρη στην εκρηκτική ζήτηση από την Κίνα. Αρκετοί αναλυτές περιμένουν ότι η διεθνής κατανάλωση θα ξεπερνά την προσφορά για δύο χρόνια τουλάχιστον, πριν ξεκινήσουν την παραγωγή νέα ορυχεία της Inco και της Falconbridge.

Η μετοχή της BHP Billiton, έχει ενισχυθεί 29% στο 12μηνο, καθώς οι υψηλές τιμές των μετάλλων προκάλεσαν διπλασιασμό των κερδών στο τελευταίο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v