Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GM: Αλλές 1.600 απολύσεις εντός των ημερών

Περίπου 1.600 υπάλληλοι της GM θα χάσουν την δουλειά τους τις επόμενες ημέρες, καθώς η προβληματική αυτοκινητοβιομηχανία επιταχύνει το πρόγραμμα περικοπής κόστους προκειμένου να μπορεί να λάβει περαιτέρω κρατική ενίσχυση.

GM: Αλλές 1.600 απολύσεις εντός των ημερών
Περίπου 1.600 υπάλληλοι της General Motors θα χάσουν την δουλειά τους τις επόμενες ημέρες, καθώς η προβληματική αυτοκινητοβιομηχανία επιταχύνει το πρόγραμμα περικοπής κόστους προκειμένου να μπορεί να λάβει περαιτέρω κρατική ενίσχυση.

Σε e-mail του προς τους εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Troy Clarke, πρόεδρος της GM North America επισήμανε ότι οι απολύσεις αυτές είναι απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Η General Motors έχει λάβει κρατικά δάνεια ύψους 13,4 δισ. δολαρίων, ενώ έχει περιθώριο μέχρι την 1η Ιουνίου να μειώσει το κόστος της και να λάβει την έγκριση των μετόχων της προκειμένου να λάβει περαιτέρω κρατική ενίσχυση.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η GM απέλυσε 3.400 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος περικοπής 47.000 θέσεων παγκοσμίως, μέχρι τα τέλη του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v