Κέρδη Pernod χάρη στις πωλήσεις αλκοόλ στην Ασία

Χάρη στην εκτίναξη των πωλήσεων του ουίσκι Chivas Regal και του κονιάκ Martell στην Ασία, τα κέρδη της Pernod Ricard, τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, αυξήθηκαν 12% το 2003.

Κέρδη Pernod χάρη στις πωλήσεις αλκοόλ στην Ασία
Τα κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, της Pernod Ricard, αυξήθηκαν 12% το 2003, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις του ουίσκι Chivas Regal και του κονιάκ Martell στην Ασία.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 464 εκατ. ευρώ από 413 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Τα λειτουργικά κέρδη των μονάδων οίνων και ποτών της Pernod διαμορφώθηκαν στα 737 εκατ. ευρώ, καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 724 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του γαλλικού ομίλου Patrick Ricard έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον στην αναζωογόνηση των πωλήσεων των ποτών Chivas και Martell εδώ και δύο χρόνια, όταν η εταιρία αγόρασε αυτές τις δύο μάρκες από την Seagram. Η ζήτηση για τα εν λόγω αλκοολούχα ποτά είχε υποχωρήσει καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε μεταθέσει το επίκεντρο ενδιαφέροντος του ομίλου στον κλάδο ΜΜΕ.

Οι μετοχές της Pernod ενισχύθηκαν 41% πέρσι, αποτιμώντας την εταιρία στα 7 δισεκ. ευρώ. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει το μέρισμά της 8,9% στα 1,96 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v