Βayer: Ετήσιες απώλειες για πρώτη φορά από το ’69

Η Βayer, τρίτη μεγαλύτερη εταιρία χημικών προϊόντων της Ευρώπης, ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων και ρεκόρ ζημιών δ΄τριμήνου στα 1,95 δισεκ. ευρώ. Ετήσιες απώλειες στην κορυφαία φαρμακοβιομηχανία για πρώτη φορά μετά το 1969.

Βayer: Ετήσιες απώλειες για πρώτη φορά από το ’69
Η Βayer, τρίτη μεγαλύτερη εταιρία χημικών προϊόντων της Ευρώπης, ανακοίνωσε ρεκόρ ζημιών στο δ΄τρίμηνο, στα 1,95 δισεκ. ευρώ, καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν και διαγράφηκε η αξία χημικών μονάδων οι οποίες θα αποεπενδυθουν.

Στο δ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι ζημιές της εταιρίας είχαν διαμορφωθεί στα 412 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι ζημιές στο δ’ τρίμηνο 2003 θα κινηθούν περί τα 1,79 δισεκ. ευρώ. Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 7,12 δισεκ. ευρώ έναντι 7,43 δισεκ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Η Bayer ανακοίνωσε επίσης τις πρώτες ετήσιες απώλειες μετά το 1969, εξαιτίας αύξησης των δαπανών, στις οποίες περιλαμβάνονται 2,2 δισεκ. ευρώ σε επενδυτικές απαξιώσεις και 300 εκατ. ευρώ για δικαστικούς συμβιβασμούς.

Οι πωλήσεις προβλέπεται να συνεχίσουν αν μειώνονται φέτος και η εταιρία θα στηριχτεί στη μείωση των δαπανών για να βελτιώσει τα λειτουργικά της κέρδη κατά 10%.

Η εταιρία αναμένει βελτίωση των λειτουργικών κερδών σε όλους τους κλάδους της φέτος, πλην της ατομικής υγείας, όπου το κορυφαίο φάρμακο της Bayer, το αντιβιοτικό Cipro, έρχεται αντιμέτωπο με τον ανταγωνισμό των γενικής χρήσεως σκευασμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v