Κέρδη 1,2 δισ. ευρώ για την Allianz στο δ’ τρίμηνο

Η Allianz, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Ευρώπης βάση προμηθειών, ανακοίνωσε κέρδη 1,2 δισεκ. ευρώ για το δ’ τρίμηνο χάρη στις απολαβές από την πώληση μεριδίου στην Beiersdorf, που αποζημίωσαν τις ζημιές της Dresdner Bank. Δεν ικανοποίησαν την αγορά τα αποτελέσματα.

Κέρδη 1,2 δισ. ευρώ για την Allianz στο δ’ τρίμηνο
Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Ευρώπης βάση προμηθειών, η Allianz AG, ανακοίνωσε κέρδη για το δ’ τρίμηνο καθώς οι απολαβές από την πώληση μεριδίου στην Beiersdorf αποζημίωσαν τις ζημιές που εμφάνισε η Dresdner Bank, η οποία ανήκει στην εταιρία.

Τα καθαρά κέρδη δ΄τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 1,2 δισεκ. ευρώ, έναντι ζημιών 255 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Οι αναλυτές περίμεναν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, ότι τα κέρδη θα κινηθούν στα 1,6 δισεκ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz Michael Diekmann, 49, έχει προχωρήσει σε πωλήσεις μεριδίων στις γερμανικές εταιρίες με στόχο να αποκατασταθεί η κερδοφορία η οποία έχει υποστεί πλήγματα από τις επενδυτικές απαξιώσεις και τις πιστωτικές ζημιές της Dresdner Bank, την οποία η ασφαλιστική εταιρία είχε εξαγοράσει το 2001 προς 21 δισεκ. δολάρια.

Η Allianz ανακοίνωσε 1,3 δισεκ. ευρώ ζημιές για τις τραπεζικές της μονάδες το 2003 σε σύγκριση με ζημιές 1,4 δισεκ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Η Dresdner Bank, που ανακοίνωσε ξεχωριστά αποτελέσματα, κατέθεσε ρεκόρ ζημιών 2 δισεκ. ευρώ στο προηγούμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v