X-Fab: Ακυρο το πρώτο γερμανικό ΙΡΟ μετά το 2002

Ακυρώθηκαν οι αρχικές δημόσιες εγγραφές της X-Fab, της πρώτης εταιρίας που θα εισαγόταν στο γερμανικό χρηματιστήριο μετά το 2002. Σε Βelgacom και Eircom στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον όσον αφορά την πορεία των ευρωπαϊκών ΙΡΟ.

X-Fab: Ακυρο το πρώτο γερμανικό ΙΡΟ μετά το 2002
Η X-Fab Semiconductor Foundries, γερμανική εταιρία παραγωγής κατά παραγγελία μικροεπεξεργαστών, ακύρωσε την εισαγωγή στη γερμανική αγορά που είχε προγραμματίσει και που θα ήταν το πρώτο ΙΡΟ μετά τον Νοέμβριο 2002, καθώς οι ανησυχίες για την αποτίμηση της εταιρίας απέτρεψαν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η πώληση των μετοχών της X-Fab, από την οποία η εταιρία προσδοκούσε να συγκεντρώσει μέχρι 185 εκατ. ευρώ, δεν έτυχε καλής υποδοχής διότι η εταιρία δεν κατόρθωσε να προσφέρει εγκαίρως επαρκή δεδομένα για την αρχική δημόσια εγγραφή (Initial Public Offering –IPO), όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Commerzbank αποσύρθηκε από τον όμιλο τραπεζών που διαχειρίζονταν την πώληση, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η εταιρία ζητούσε υπερβολικά πολλά κεφάλαια.

Η ING, που ηγείτο της ομάδας των αναδόχων αναφέρει ότι ”μέσα σε περιβάλλον επιδείνωσης της χρηματιστηριακής πορείας και καθώς επικρατεί αστάθεια στον τεχνολογικό κλάδο, οι επενδυτές έχουν γίνει ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όσον αφορά νέες εισαγωγές τεχνολογικών μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης.”

Κατά τους αναλυτές, η ακύρωση της εν λόγω εισαγωγής δεν σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στον ευρύτερο χώρο των αρχικών δημόσιων εγγραφών.

Η X-Fab, παίρνοντας ”κουράγιο” από την περσινή χρηματιστηριακή ανάκαμψη πέρσι, θα συμμετείχε μαζί με άλλες ευρωπαϊκές εταιρίες, όπως η Belgacom και η Eircom, στην επιχείρηση πώλησης νέων μετοχών αξίας πλέον των 7,4 δισεκ. δολαρίων στον τρέχοντα μήνα.



Για την Belgacom που εδρεύει στις Βρυξέλλες και ετοιμάζει την μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή της Ευρώπης μετά το 2001, ο κύκλος προεγγραφών κλείνει την Παρασκευή, ενώ για την ιρλανδική τηλεφωνική Eircom, η εκδήλωση ενδιαφέροντος ολοκληρώνεται αύριο.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της X-Fab θα ξεκινούσε αύριο. Η εταιρία αποτιμούσε τον τίτλο της στην κλίμακα των 10 με 14 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v