Ευρωζώνη: Αιφνίδια πτώση βιομηχανικής παραγωγής

Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη υποχώρησε αναπάντεχα 0,4% τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε η Eurostat, αναζωπυρώνοντας τους φόβους ότι η ανάκαμψη στους ”12” είναι πιο υποτονική απ’όσο αναμενόταν. Υποβαθμίστηκε στο 0,1% η τελική μηνιαία μέτρηση Δεκεμβρίου.

Ευρωζώνη: Αιφνίδια πτώση βιομηχανικής παραγωγής
Υποχώρησε αναπάντεχα η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο εξαιτίας της έντονης πτώσης στην γαλλική και την ιταλική παραγωγή, ανακοίνωσε η Eurostat, αναζωπυρώνοντας τους φόβους ότι η ανάκαμψη στους ”12” είναι πιο υποτονική απ’όσο αναμενόταν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παραγωγή υποχώρησε 0,4% από τον προηγούμενο μήνα, ενώ ενισχύθηκε 0,6% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2003.

Και τα δύο μεγέθη είναι χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, που περίμεναν αύξηση 0,3% σε μηνιαία και 1,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου AFX.

Η Eurostat υποβάθμισε επίσης την βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου. Εκτιμά ότι ο δείκτης παραγωγής ενισχύθηκε 0,1% σε μηνιαία και 2,2% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της υπηρεσίας για άνοδο 0,2% και 2,3% αντιστοίχως.

Αναλυτικά, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, που είναι τα κατ’εξοχήν εξαγωγικά προϊόντα της ευρωζώνης, υποχώρησε 0,5% μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου. Η παραγωγή διαρκώς καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε 0,4%.

Στο σύνολο των ”15” της ΕΕ, η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο υποχώρησε 0,2% από τον Δεκέμβριο αλλά ενισχύθηκε 0,7% από τον Ιανουάριο 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v