Στο 1,6% ο πληθωρισμός Φεβρουαρίου της ευρωζώνης

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παρέμεινε κάτω από το όριο του 2% που θέτει η ΕΚΤ. Με 1,6% έτρεξε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση, έναντι 1,9% τον Ιανουάριο.

Στο 1,6% ο πληθωρισμός Φεβρουαρίου της ευρωζώνης
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη έτρεξε με ρυθμό 1,6% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Eurostat, που παρέμεινε ίδια με την προκαταρκτική της εκτίμηση. Ο δείκτης παρέμεινε κάτω από το όριο του 2% που θέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αυξήθηκε 1,9% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των ιδιωτών αναλυτών. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Φεβρουάριο 0,2%.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών πλην ενέργειας, τροφίμων, ποτών και καπνού ενισχύθηκε 1,9% σε ετήσια βάση, μετά από αύξηση 1,7% τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης τιμών πλην ενέργειας και τροφίμων προ συσκευασίας – ο βασικός τιμάριθμος που παρακολουθεί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- ενισχύθηκε 2,0% σε ετήσια βάση μετά από αύξηση 1,9% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v