Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη στο Q1

Κέρδη ύψους 1,6 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Citi, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν ζημιές, χάρη σε ελαστικότερη εφαρμογή λογιστικού κανόνα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα για τους κατόχους κοινών μετοχών είναι ζημιογόνο.

Citi: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη στο Q1
Κέρδη ύψους 1,6 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Citi, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν ζημιές, χάρη και στην ελαστικότερη εφαρμογή του λογιστικού κανόνα mark to market.

Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα στην περίοδο για τους κατόχους κοινών μετοχών αυτή είναι ζημιογόνο, ύψους 966 εκατ. δολαρίων ή 18 σεντς ανά μετοχή, λόγω της πληρωμής μερισμάτων ύψους 2,4 δισ. δολαρίων στις προνομιούχες μετοχές και στα ομόλογα, μετατρέψιμα σε προνομιούχες μετοχές που εξέδωσε η τράπεζα τον Ιανουάριο μέσω ιδιωτικού placement.

Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Thomson/Reuters, περίμεναν ότι η τράπεζα θα ανακοινώσει ζημιά 32 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο.
 
Τα έσοδα της Citi διπλασιάστηκαν σχεδόν στο α' τρίμηνο, στα 24,79 δισ. δολάρια από 12,44 δισ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η Citi "είδε" κέρδη μετά από πέντε συνεχόμενα ζημιογόνα τρίμηνα. Στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, είχε ανακοινώσει ζημιές ύψους 5,11 δισ. δολαρίων.

Όμως, η υποδοχή των αποτελεσμάτων στην αμερικανική αγορά δεν ήταν θερμή, με τον τίτλο να υποχωρεί την Παρασκευή έως και 8%, καθώς η τράπεζα σημειώνει ότι τα προβλήματα στις αγορές πίστης παραμένουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v