Dow Jones:Εξαγοράζει οικονομικό πρακτορείο

Η Dow Jones, που εκδίδει την Wall Street Journal, εξαγόρασε το τμήμα οικονομικών ειδήσεων του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων VWD, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό της με τις βρετανικές Reuters και Financial Times, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν συμμαχία με Handelsblatt και FAZ.

Dow Jones:Εξαγοράζει οικονομικό πρακτορείο
Η Dow Jones & CO, η αμερικανική εταιρία που εκδίδει την Wall Street Journal, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το τμήμα οικονομικών ειδήσεων του πρακτορείου Vereinigte Wirtschaftsdienste (VWD) για 9,8 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία, που έχει εξειδικευτεί στον τομέα των οικονομικών ειδήσεων, η εξαγορά των οικονομικών ειδήσεων της VWD θα της επιτρέψει να ενισχύσει τη διείσδυση του ειδησεογραφικού οικονομικού πρακτορείου της Dow Jones Newswires στην Ευρώπη, και κυρίως στη Γερμανία και τις γειτονικές αγορές της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, που εν όψει της διεύρυνσης της κοινότητας, ”διψούν” για οικονομική ενημέρωση.

Η Dow Jones διέθετε ήδη συμμετοχή στην VWD, η οποία έχει πάνω από 80.000 συνδρομητές στον τομέα οικονομικών ειδήσεων. Η Dow Jones Newswires εξυπηρετεί παγκοσμίως 323.000 επαγγελματίες συνδρομητές.

Η VWD, διατηρεί την έδρα της στα περίχωρα της Φρανκφούρτης και απασχολεί 220 υπαλλήλους σε έξι γερμανικές πόλεις και τις Βρυξέλλες.

Η αμερικανική εταιρία εκτιμά ότι μπορεί να ανταγωνιστεί στη γερμανική αγορά τη βρετανική κυριαρχία στην προσφορά οικονομικών ειδήσεων, με άξονα την ένταση του ανταγωνισμού της έναντι του Reuters και της Pearson.

Η Dow Jones στηρίζει την επεκτατική της πολιτική στη γερμανική αγορά, στην ταχύτερη ροή ειδήσεων που προσφέρει από την αμερικανική αγορά, τα προβλήματα αναδιάρθρωσης που αντιμετωπίζει το Reuters και τη σχετικά περιορισμένη αποδοχή της γερμανικής έκδοσης των Financial Times Deutschland, που εκδίδει η Ρearson στη Γερμανία.

Οι αναλυτές της αγοράς των μέσων μαζικής επικοινωνίας της Γερμανίας εκτιμούν ότι σε δεύτερη φάση η Dow Jones θα προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με την οικονομική εφημερίδα Verlagsgruppe Handelsblatt και την πολιτική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αφού μαζί με την Dow Jones θα ελέγχουν πλέον από το ένα τρίτο της VWD.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v