Βύθιση οικονομικής εμπιστoσύνης στη Γερμανία

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης ZEW βυθίστηκε τον Μάρτιο στη Γερμανία. Ο δείκτης υποχώρησε 12,3 μονάδες, στο 57,6, με αισθητή διαφορά 3,2 μονάδων πριν και μετά τις επιθέσεις στη Μαδρίτη.

Βύθιση οικονομικής εμπιστoσύνης στη Γερμανία
Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης του κορυφαίου γερμανικού ινστιτούτου ZEW βυθίστηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, καθώς οι επενδυτές στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζουν να ανησυχούν για την ισχύ της ευρωπαϊκής ανάκαμψης.

Ο δείκτης βυθίστηκε κατά 12,3 μονάδες, στο 57,6. Αισθητή είναι η απόκλιση στο μέγεθος που καταγράφηκε πριν από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη -στο διάστημα 1 με 11 Μαρτίου- και μετά τις επιθέσεις, στο διάστημα 11 με 15 Μαρτίου.

Στην πρώτη περίοδο ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 59,1, ενώ στο δεύτερο διάστημα στο 55,9, με διαφορά δηλαδή 3,2 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου AFX.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης ZEW θα υποχωρήσει στο 67,5 από 69,9 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του AFX. Ο δείκτης είχε φτάσει σε υψηλό 41 μηνών τον Δεκέμβριο, στο 73,4.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v