Ιταλία: Απρόσμενη πτώση βιομηχανικής παραγωγής

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία υποχώρησε αναπάντεχα τον Ιανουάριο 0,2%, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, δίνοντας άλλη μια ανησυχητική ένδειξη για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη. Η ιταλική συρρίκνωση ακολουθεί ανάλογη δυσοίωνη εμφάνιση σε Γερμανία και Γαλλία.

Ιταλία: Απρόσμενη πτώση βιομηχανικής παραγωγής
Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία υποχώρησε αναπάντεχα τον Ιανουάριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, δίνοντας άλλη μια ανησυχητική ένδειξη για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη.

Η παραγωγή στα εργοστάσια, τις κοινωφελείς επιχειρήσεις και τα ορυχεία τις Ιταλίας υποχώρησε 0,2% από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Στον εν λόγω μήνα έχουν ήδη εμφανίσει υποχώρηση η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία και τη Γαλλία. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας θα παρουσίαζε ανάπτυξη 0,2%, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2003, η βιομηχανική παραγωγή που αντιστοιχεί στο 30% του ιταλικού ΑΕΠ, αυξήθηκε κατά 0,3%, βάση των στοιχείων της Istat.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v