Credit Agricole:Πρόστιμο 13 εκατ. δολαρίων από ΗΠΑ

Η Federal Reserve και οι αρχές τραπεζικού ελέγχου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης επέβαλλαν πρόστιμο 13 εκατ. δολαρίων στη Credit Agricole για αθέτηση προηγούμενης συμφωνίας που αφορούσε τις λογιστικές παρατυπίες.

Credit Agricole:Πρόστιμο 13 εκατ. δολαρίων από ΗΠΑ
Η Federal Reserve και οι αρχές τραπεζικού ελέγχου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κατέληξαν να επιβάλλουν πρόστιμο 13 εκατ. δολαρίων εναντίον της γαλλικής Credit Agricole και ορισμένων άλλων θυγατρικών εταιριών.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το πρόστιμο επιβλήθηκε στην Credit Agricole γιατί αθέτησε προηγούμενη συμβιβαστική συμφωνία του 2000 με τις αμερικανικές αρχές ελέγχου της τραπεζικής αγοράς, που προέβλεπε λεπτομερή βιβλία και καταγραφές των οικονομικών πράξεων και την περιοδική κατάθεση των αναφορών και των εκθέσεων στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Τον Ιανουάριο η Credit Agricole και γαλλική κυβερνητική υπηρεσία είχαν καταδικαστεί από αμερικανικό δικαστήριο για την ανάμειξή τους στην πτώχευση ασφαλιστικής εταιρίας της Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90.

Η Credit Lyonnais κρίθηκε ένοχη για παραπλάνηση των ελεγκτικών αρχών σε ό,τι αφορά στα συμφέροντά της έναντι της ασφαλιστικής εταιρίας, Executive Life Insurance.

Η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει πλέον τον έλεγχο ασφαλιστικών εταιριών από τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v