Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μείωση επιδομάτων ανεργίας και ελλείμματος

Οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 20.000 την περασμένη εβδομάδα στις 654.000, ενώ το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε 28% τον Φεβρουάριο. Διττή εικόνα από τις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου.

ΗΠΑ: Μείωση επιδομάτων ανεργίας και ελλείμματος
Οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 20.000 την περασμένη εβδομάδα στις 654.000. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι αιτήσεις των νέων ανέργων θα διαμορφωθούν στις 660.000 από 669.000 στην προηγούμενη μέτρηση.

Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 28% στα 26 δισ. δολ. τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές περίμεναν έλλειμμα της τάξης των 36 δισ. δολαρίων, όσο και στο προηγούμενο διάστημα.

Τέλος, οι λιανικές πωλήσεις Μαρτίου στις ΗΠΑ προσέφεραν διττές ενδείξεις σχετικά με το εάν παρήλθε το χειρότερο για τον κλάδο.

Ο κολοσσός Wall Mart ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 1,4% αλλά πάντως το μέγεθος ήταν χειρότερο από το αναμενόμενο.

Η μεγάλη επιχείρηση προσφορών Costco Wholesale, αν και ευνοήθηκε από την αναζήτηση φθηνών προϊόντων από τους καταναλωτές, ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων 5%. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση 1,7%.

Από τις 11 αλυσίδες λιανικού εμπορίου που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι σήμερα, οι μισές έχουν εμφάνιση καλύτερη της αναμενόμενης ενώ οι άλλες μισές χειρότερη της αναμενόμενης, σύμφωνα με τις αναλύσεις του πρακτορείου Thomson Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v