Νέα εξαγορά από τη Sovereign Bancorp 980 εκατ. δολ

Η Sovereign Bancorp προχωρά στη δεύτερη εξαγορά τράπεζας από τις αρχές του έτους, προσφέροντας 980 εκατ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές για τον έλεγχο της Waypoint της Μασαχουσέτης.

Νέα εξαγορά από τη Sovereign Bancorp 980 εκατ. δολ
Η Sovereign Bancorp, η τρίτη σε μέγεθος αμερικανική τράπεζα στον τομέα των καταθέσεων ταμιευτηρίου και δανείων, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την Waypoint Financial για περίπου 980 εκατ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές, με στόχο να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στις Πολιτείες της Πενσυλβάνια και του Μέριλαντ.

Η εξαγορά αυτή είναι η δεύτερη από τις αρχές του έτους που πραγματοποιεί η Sovereign Bancorp, αφού στις 26 Ιανουαρίου είχε εξαγοράσει την Seacoast Financial Services της Μασαχουσέτης για 1,1 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές.



Σύμφωνα με την Sovereing οι μέτοχοι της Waypoint Financial θα πάρουν 28 δολλαρια σε μετρητά ή 1,262 κοινές μετοχές της Sovereign Bancorp ή μετρητά και μετοχές για την πώληση των μετοχών που ελέγχουν.

Η προσφορά της Sovereign υπερτιμά κατά 13% την αξία της Waypoint, προβλέποντας παράλληλα ότι θα καταφέρει να καταβάλλει το 70% της αξίας της τράπεζες σε μετοχές.

Η επιθετική πολιτική της Sovereing Bancorp, επιβεβαιώνει την έντονη κινητικότητα στον αμερικανικό χρηματοοικονομικό τομέα που καταγράφεται από το τέλος του 2003 και της ενίσχυσης του ανταγωνισμού για τον έλεγχο των περιφερειακών και τοπικών τραπεζών από τις μεγαλύτερες τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v