ΗΠΑ: Ανάπτυξη 4,5% ”βλέπουν” οι οικονομολόγοι

Η αμερικανική οικονομία θα ”τρέξει” με ρυθμό της τάξης του 4,5% το πρώτο εξάμηνο, με άξονα την εκτίναξη των καταναλωτικών δαπανών, ενώ η ανεργία θα υποχωρήσει έως το 5,4% το τελευταίο τετράμηνο, εκτιμά η μηνιαία έκθεση του Bloomberg.

ΗΠΑ: Ανάπτυξη 4,5% ”βλέπουν” οι οικονομολόγοι
Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα φθάσει στο 4,5% το πρώτο εξάμηνο, εκτιμά η μηνιαία έκθεση των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, διορθώνοντας ανοδικά τις προηγούμενες προβλέψεις του Φεβρουαρίου για ανάπτυξη κατά 4,2% στο ίδιο διάστημα.

Η υποχώρηση των φορολογικών πιέσεων και η εκτίναξη των καταναλωτικών δαπανών, θα στηρίξουν την περαιτέρω επιτάχυνση της αναπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με την έκθεση Bloomberg.

Παράλληλα, η έκθεση υπογραμμίζει ότι η αμερικανική οικονομία θα εκτιναχθεί με ταχύτητα που θα ξεπεράσει το 4% και τα τέσσερα τρίμηνα του 2004, για να καταγράψει την υψηλότερη άνοδο από το 1983, την εποχή της πρώτης θητείας του Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αναμένεται να εκτιναχθούν κατά 3,9% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, από το 3,6% της αναμενόμενης ανόδου για το πρώτο τρίμηνο.

Η ανεργία θα παραμείνει στο 5,6% το πρώτο εξάμηνο του έτους, θα αρχίσει να υποχωρήσει στο 5,5% το τρίτο τρίμηνο και στο 5,4% το τέταρτο τρίμηνο, τη στιγμή δηλαδή που θα διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v