Σνόου: Ενίσχυση ανάπτυξης-καμπανάκι για πετρέλαιο

Η αμερικανική οικονομία επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της, ενώ αντιμετωπίζει κινδύνους ”εθνικής ασφάλειας” από την αύξηση των τιμών των πετρελαιοειδών, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζον Σνόου, αποφεύγοντας να κατονομάσει τις υπεύθυνες χώρες.

Σνόου: Ενίσχυση ανάπτυξης-καμπανάκι για πετρέλαιο
Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να επιταχύνει τους κινητήρες ανάπτυξής της, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσει κινδύνους, εξαιτίας της αύξησης του κόστους των ενεργειακών πόρων, θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Τζον Σνόου κατά τη διάρκεια συνάντησής του με παράγοντες της εμπορικής ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τον Τ. Σνόου, η εξάρτηση της αμερικανικής οικονομίας από τις τιμές του πετρελαίου, επιβάλλει την επιτάχυνση της υλοποίησης του προγράμματος του προέδρου Μπους για τη εκμετάλλευση των αποθεμάτων στην αρκτική ζώνη της Αλάσκας, με τη συνεργασία των εταιριών του τομέα.

Ο Τ. Σνόου πάντως απέφυγε να κατονομάσει τις χώρες που εξασκούν πιέσεις στις τιμές των πετρελαιοειδών, ενώ ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι ”φωτογράφισε” πρωτίστως τη Σαουδική Αραβία και δευτερευόντως τη Βενεζουέλα.

Η επιτάχυνση της αμερικανικής οικονομίας θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ η αύξηση της φορολογικής πίεσης στα προσωπικά εισοδήματα και τις επιχειρήσεις θα αποτελούσε τρομερό λάθος, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v