Στον ΟΠΕΚ στηρίζει ο Ό Νιλ την ανάκαμψη των ΗΠΑ

Την πεποίθησή του ότι η αμερικανική οικονομία θα παραμείνει σε τροχιά ανάκαμψης εάν οι πετρελαϊκές τιμές δεν υπερβούν τα όρια που έχει θέσει ο ΟΠΕΚ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Πολ Ό Νιλ.

Στον ΟΠΕΚ στηρίζει ο Ό Νιλ την ανάκαμψη των ΗΠΑ
Η τροχιά ανάκαμψης στην οποία έχει περιέλθει η αμερικανική οικονομία αναμένεται να διατηρηθεί εάν οι πετρελαϊκές τιμές δεν υπερβούν το όριο που έχει θέσει ο ΟΠΕΚ, εκτιμά ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών Πολ Ό Νιλ.

Ερωτώμενος εάν οι πετρελαϊκές τιμές θα ”επηρεάσουν” τις προσπάθειες της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεφύγει από την πρώτη ύφεση της δεκαετίας, ο κ. Ό Νιλ σχολίασε ότι εάν οι Σαουδάραβες και οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές χώρες καταλήξουν στη διατήρηση των τιμών στα πλαίσια που έχει ορίσει ο ΟΠΕΚ, τότε δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα για τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι έχει ενημερώσει τον Γάλλο ομόλογό του Λωράν Φαμπιούς ότι η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα, υποσχέθηκε πως θα καλύψει οποιοδήποτε κενό παρατηρηθεί στην αγορά μετά το μηνιαίο εμπάργκο που επέβαλλε το Ιράκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v