ΗΠΑ:Απότομη πτώση για ISM υπηρεσιών στο 60,8

Ο δείκτης ISΜ του τομέα των υπηρεσιών, υποχώρησε στο 60,8 το Φεβρουάριο, από το 65,7 του Ιανουαρίου, σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις των αναλυτών, εξαιτίας της υποχώρησης του κατασκευαστικού τομέα, της λιανικής και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

ΗΠΑ:Απότομη πτώση για ISM υπηρεσιών στο 60,8
Ο δείκτης ISM του τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στο 60,8 το Φεβρουάριο, από το 65,7 του Ιανουαρίου, που αποτελεί επίπεδο ρεκόρ.



Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης ISM του τομέα των υπηρεσιών, θα κατέγραφε οριακή διολίσθηση στο 63,5 το Φεβρουάριο.

Η πτώση του δείκτη κάτω από το 61, υποδηλώνει μεγαλύτερη από την αναμενόμενη υποχώρηση της αγοράς λιανικής, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του κατασκευαστικού τομέα και άλλων δραστηριοτήτων του μη μεταποιητικού τομέα.

Η άνοδος του δείκτη πάνω από το 50 υπογραμμίζει τη διεύρυνση των οικονομικών δραστηριοτήτων στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ ο δείκτης παρέμεινε το Φεβρουάριο πάνω από το 60 για έκτο μήνα το τελευταίο 8μηνο, ”φωτογραφίζοντας” τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο του τομέα όσο και της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v