InterbrewAmbev: Νο2 δύναμη στον κόσμο της μπύρας

Την Νο2 ζυθοποιία στον κόσμο δημιουργεί η ένωση της βελγικής Interbrew με την βραζιλιάνικη Ambev. Η κίνηση της ιδιοκτήτριας των διάσημων Stella Artois και Beck, εντάσσεται στο ρεύμα διεθνούς επέκτασης που κινεί τον ευρωπαϊκό κλάδο μπύρας, καθώς η κατανάλωση μειώνεται στην Ευρώπη.

InterbrewAmbev: Νο2 δύναμη στον κόσμο της μπύρας
Η Interbrew, η βελγική ζυθοποιία που παρασκευάζει τις διάσημες μπύρες Stella Artois, Rolling Rock και Beck και η Cia. de Bebidas das Americas της Βραζιλίας, συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν την δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, με έσοδα της τάξης των 11,9 δισεκ. δολαρίων.

Η βελγική Interbrew, θα πληρώσει 3,26 δισεκ. ευρώ για το 22% της Ambev, η οποία οφείλει τη φήμη της στις μπύρες Brahma και Skol. Η βραζιλιάνικη Ambev θα εκδώσει 9,5 δισεκ. κοινές και 13,8 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές.

Οι δύο εταίροι υπολογίζουν ότι θα εξασφαλίσουν περικοπές δαπανών της τάξης των 280 εκατ. ευρώ το χρόνο με την ένωσή τους. Πρόκειται για άλλη μια κίνηση που αποδεικνύει ότι, στον χώρο της ζυθοποιίας, η αναζήτηση κερδών οδηγεί τις εταιρίες σε διεθνή επέκταση.

Ήδη, οι ανταγωνιστές της Interbrew στην Ευρώπη, όπως η Heineken και η SABMiller επεκτείνονται στο εξωτερικό καθώς η ζήτηση επιβραδύνεται στην Ευρώπη. Η νέα εταιρία θα αποκαλείεται InterbrewAmbev.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v