Αύξηση κερδών 30% για την LVMH το 2003

Οι σταθερά ζωηρές πωλήσεις στις τσάντες Louis Vuitton και η διακοπή λειτουργίας καταστημάτων σε κάποιες αγορές οδήγησαν τα κέρδη της LVMH σε αύξηση 30% στο 2003. Ο οίκος πολυτελών ειδών σκοπεύει να διανείμει μέρισμα αυξημένο κατά 6% στα 85 σεντς.

Αύξηση κερδών 30% για την LVMH το 2003
Αύξηση κερδών 30% παρουσίασε το 2003 η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, η μεγαλύτερη επιχείρηση ειδών πολυτελείας, καθώς η μεγάλη ζήτηση για τις τσάντες Vuitton υποστήριξε τις πωλήσεις, ενώ η διακοπή λειτουργίας καταστημάτων πολυτελών περιόρισε τις απώλειες.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 723 εκατ. ευρώ από 556 εκατ. ευρώ το 2002. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 775 εκατ. ευρώ. Η LVMH σκοπεύει να αυξήσει το μέρισμά της κατά 6% στα 85 σεντς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του οίκου.

Κατά τους αναλυτές, όπως ο υπεύθυνος του κλάδου υψηλής ραπτικής της HSBC που συνιστά ”αγορά” της μετοχής, η ανάπτυξη των πωλήσεων του οίκου προβλέπεται να επιταχυνθεί χάρη στην μεγάλη ισχύ της μάρκας Vuitton και την δυνατότητα βελτίωσης των περιθωρίων κέρδους σε πολλές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v