Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barroso: Η ΕΕ μπορεί «να τα βρει» με τις ΗΠΑ

Αισιοδοξία ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να «κοντραριστούν» στους G20 σε ό,τι αφορά την προσπάθεια εξόδου από την κρίση εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, κ. Barroso.

Barroso: Η ΕΕ μπορεί «να τα βρει» με τις ΗΠΑ
Την αισιοδοξία του ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να «κοντραριστούν» στους G20 σε ό,τι αφορά την προσπάθεια εξόδου από την κρίση εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, κ. Barroso.

Σύμφωνα με τους «Financial Times», σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους ο κ. Barroso τόνισε ότι παρά τη διαφορά στην κουλτούρα Αγγλοσαξόνων και «ηπειρωτικής» Ευρώπης, οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να έρθουν σε σύγκρουση στους G20.

Επισήμανε, δε, ότι ενδεχόμενα εμπόδια στην επιβολή περισσότερο σκληρών κανόνων για την εποπτεία των αγορών δεν θα προέλθουν από τις ΗΠΑ αλλά από αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα.

«Αν και αναγνωρίζω τη διαφορά κουλτούρας τόσο σε νομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο μεταξύ του επονομαζόμενου αγγλοσαξονικού μοντέλου και αυτού της ηπειρωτικής Ευρώπης, θεωρώ ότι θα υπάρξει σύγκλιση απόψεων. Δεν πρόκειται να γίνει κάποιος πόλεμος», τόνισε ο κ. Barroso.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v