Γαλλία:Αιφνίδια πτώση καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Η ανεργία εξακολουθεί να επιβαρύνει την ψυχολογία των Γάλλων και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης εμφάνισε αναπάντεχη υποχώρηση στο μείον 23 τον Φεβρουάριο. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι ο δείκτης θα μείνει σταθερός στο μείον 22.

Γαλλία:Αιφνίδια πτώση καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία υποχώρησε αιφνιδιαστικά τον Φεβρουάριο, κυρίως εξαιτίας της ανεργίας που παραμένει σε υψηλό 3,5 ετών.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης των γαλλικών νοικοκυριών που καταρτίζει μετά από έρευνα σε 2.000 Γάλλους η εθνική στατιστική υπηρεσία Insee, υποχώρησε στο μείον 23 από μείον 22 τον Ιανουάριο. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος στο μείον 22.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, που αναλογούν στο ήμισυ και πλέον του γαλλικού ΑΕΠ, επιβραδύνθηκαν κατά το δ’ τρίμηνο στον μισό από τον ρυθμό ανάπτυξης που κατέγραφαν στο προηγούμενο τρίμηνο.

Οι δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις περισσότερες μεγάλες αγορές της ευρωζώνης κινούνται πιο υποτονικά από τους δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, εξαιτίας των ανησυχιών για την απασχόληση. Αντιθέτως, την ψυχολογία των επιχειρήσεων επηρεάζουν θετικά οι εξαγωγές, που ενισχύονται παρά την άνοδο του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v