Άνοδος 27,4% στις πωλήσεις ημιαγωγών παγκοσμίως

Οι πωλήσεις ημιαγωγών κατέγραψαν άνοδο 27,4% τον Ιανουάριο παγκοσμίως, ικανοποιώντας τους αναλυτές, ενώ η SEMI επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ανόδου των πωλήσεων κατά 19,4% το 2004. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν 19,5% τον Ιανουάριο.

Άνοδος 27,4% στις πωλήσεις ημιαγωγών παγκοσμίως
Οι πωλήσεις ημιαγωγών παγκοσμίως κατέγραψαν άνοδο 27,4% τον Ιανουάριο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ αναμένεται να καταγράψουν άνοδο που θα ξεπεράσει το 19% το 2004, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Semiconductor Industry Association (SEMI).

Οι πωλήσεις ημιαγωγών εκτινάχθηκαν στα 15,6 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο, σε σχέση με τα 12,28 δισ. δολάρια της αντιστοίχου περιόδου του 2002, ενώ κατέγραψαν ”φυσιολογική” υποχώρηση 2,4% σε σχέση με τις πωλήσεις του Δεκεμβρίου, που παραδοσιακά κυμαίνονται σε υψηλότερα επίπεδα εξαιτίας της εορταστικής περιόδου.

Για τουλάχιστον μια δεκαετία, οι πωλήσεις του Ιανουαρίου ήταν ελαφρώς χαμηλότερες από αυτές του Δεκεμβρίου, εξαιτίας των ιδιαίτερων εποχιακών παραγόντων της βιομηχανίας κατασκευής ημιαγωγών, τόνισε ο George Scalise, ο πρόεδρος της SEMI.

Επιβεβαιώνουμε τις εκτιμήσεις ότι οι πωλήσεις για το 2004 θα αυξηθούν κατά 19,4%, σχολίασε ο κ. Scalis, υπογραμμίζοντας ότι την άνοδο των πωλήσεων θα οδηγήσουν οι τομείς των ηλεκτρονικών ημιαγωγών για υπολογιστές, οι ημιαγωγοί για τηλεπικοινωνίες και οι ημιαγωγοί για καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα.

Οι πωλήσεις τον Ιανουάριο του 2003 ήταν σαφώς υψηλότερες από την αντίστοιχη περίοδο του 2002, ωθούμενες κυρίως από την εκτίναξη των πωλήσεων κατά 34% στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, με άξονα την άνοδο των πωλήσεων στην Κίνα.

Η άνοδος των πωλήσεων στην αμερικανική ήπειρο έφθασε το 18,3%, στην Ευρώπη το 19,5% και στην Ιαπωνία το 32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v