Σταθερός ο PMI ευρωζώνης (52,5) τον Φεβρουάριο

Εμφανείς οι πιέσεις που ασκεί η ισχύς του ευρώ στην μεταποίηση της ευρωζώνης, με την διατήρηση του δείκτη PMI σε αμετάβλητα επίπεδα (52,5) τον Φεβρουάριο. Ανησυχητική η εκτίναξη του επιμέρους δείκτη τιμών αγορών που καταρτίζει η Reuters/NTC στο 59,4 από 54,6.

Σταθερός ο PMI ευρωζώνης (52,5) τον Φεβρουάριο
Σταθερός στο 52,5 παρέμεινε τον Φεβρουάριο ο δείκτης PΜΙ στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την έρευνα που καταρτίζουν το πρακτορείο Reuters σε συνεργασία με την εταιρία ερευνών NTC Research.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι οι νέες παραγγελίες στις βιομηχανίες της ευρωζώνης αυξήθηκαν με τον βραδύτερο ρυθμό τεσσάρων μηνών, υποδεικνύοντας ότι η ισχύς του ευρώ ασκεί πιέσεις στον κλάδο.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι, κατά τους συντάκτες της έρευνας, η αύξηση του δείκτη τιμών αγορών με τον ταχύτερο ρυθμό 11 μηνών. Ο δείκτης καταρτίζεται βάση έρευνας στις Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Αυστρία, Ελλάδα και Ολλανδία, στις οποίες αντιστοιχεί το 92% της βιομηχανικής δραστηριότητας στους ”12”.

Ο δείκτης ΡΜΙ παρέμεινε αμετάβλητος στο 52,5 έναντι του Ιανουαρίου, ενώ στις επιμέρους παραμέτρους του, ο δείκτης τιμών πώλησης υποχώρησε στο 54,3 από 54,6 τον Ιανουάριο.

Οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν στο 54,6 τον Φεβρουάριο από 55,4 και ο δείκτης απασχόλησης μειώθηκε στο 48,1 από 48,4. Ο δείκτης των τιμών αγορών στα εργοστάσια μεταποίησης της ευρωζώνης εκτινάχθηκε στο 59,4 από 54,6 τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v