ΗΠΑ: Υποχώρηση δεικτών Μίσιγκαν - Σικάγου PMI

Ο δείκτης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το αίσθημα των καταναλωτών υποχώρησε στο 94,4 το Φεβρουάριο, από το 103,8 του Ιανουαρίου, ενώ ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Σικάγο υποχώρησε 63,6 το Φεβρουάριο, από 65,9 τον Ιανουάριο.

ΗΠΑ: Υποχώρηση δεικτών Μίσιγκαν - Σικάγου PMI
Ο δείκτης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το αίσθημα των καταναλωτών υποχώρησε στο 94,4 το Φεβρουάριο, από το 103,8 του Ιανουαρίου, ικανοιώντας όμως τις προηγούμενες εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο στο 94 από το 93,1 των προκαταρκτικών στοιχείων.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία του δείκτη Μίσιγκαν για το Φεβρουάριο δεν απογοήτευσαν τους επενδυτές, που στοιχηματίζουν σε ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών, ιδιαίτερα μετά το κλίμα ευφορίας που τροφοδότησε η προηγούμενη ανακοίνωση για επιτάχυνση της ανάπτυξης στο 4,1% το τέταρτο τρίμηνο.

Η οριακή υποχώρηση του δείκτη Μίσιγκαν για το Φεβρουάριο ”χρεώθηκε” στις αδυναμίες της αγοράς εργασίας, που συνεχίζονται, παρά την ισχυρή άνοδο της βιομηχανίας και της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο δείκτης του Σικάγο για την επιχειρηματική δραστηριότητα υποχώρησε στο 63,6 το Φεβρουάριο, από το 65,9 του Ιανουαρίου, κυμαινόμενος στα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον της τελευταίας 10ετίας.

Η άνοδος του δείκτη πάνω από το 50 υποδηλώνει τη διεύρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο δείκτης παραμένει πάνω από το 60 για τέταρτο διαδοχικό μήνα, διανύοντας την καλύτερη περίοδο από το 1994 – 1995.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v