Η KLM ”έκλεισε την πόρτα” στην Alitalia

Η KLM απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συγχώνευσης της Alitalia με το συγχωνευμένο όμιλο Air France - KLM, μετά την αναβολή ιδιωτικοποίησης της ιταλικής εταιρίας. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου επιθυμεί εμπορικό συνεταίρο χωρίς πολιτικές δεσμεύσεις.

Η KLM ”έκλεισε την πόρτα” στην Alitalia
Η KLM απέρριψε οποιαδήποτε υπόθεση συγχώνευσης της Alitalia με τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της ολλανδικής εταιρίας, KLM, με την Air France.

Ο Μπαρτ Κόστερ, ο επίσημος εκπρόσωπος της KLM, υπογράμμισε ότι η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της ιταλικής εταιρίας και η ιδιωτικοποίησή της αποτελούν προϋποθέσεις για πιθανή συγχώνευσή της με τον γαλλο-ολλανδικό κολοσσό του κλάδου, που επιθυμεί στρατηγική συνεργασία με έναν εμπορικό συνεταίρο και όχι με μια πολιτικά ελεγχόμενη εταιρία.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της KLM ακολούθησαν την προηγούμενη ανακοίνωση του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, περί αναβολής της ιδιωτικοποίησης και δομικής αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της ιταλικής εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v