Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κρατικά κεφάλαια

Η Citigroup δεν έχει ανάγκη νέα κρατική στήριξη, σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Richard Parsons, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι ο όμιλος διαθέτει ισχυρή κεφαλαιουχική επάρκεια και δεν πρόκειται να κρατικοποιηθεί.

Citi: Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κρατικά κεφάλαια
Η Citigroup δεν έχει ανάγκη νέα κρατική στήριξη, σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Richard Parsons, ο οποίος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η τράπεζα "θα παραμείνει ιδιωτική".

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο κ. Parsons υποστηρίζει: "Θεωρώ ότι μετά την τελευταία στήριξη η Citi δεν χρειάζεται επιπλέον κρατικά κεφάλαια. Αυτή τη στιγμή είναι μία από τις τράπεζες με την ισχυρότερη κεφαλαιουχική επάρκεια σε παγκόσμιο επίπεδο".

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο κρατικοποίησης του ομίλου, υποστηρίζοντας: "Δεν νομίζω ότι οι κρατικοποιήσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της αμερικανικής κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, δε, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όχι μόνο θα επιβιώσουμε αλλά θα παραμείνουμε ανεξάρτητη τράπεζα".

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά η Citi έχει στηριχτεί με το ποσό των 45 δισ. δολαρίων από το αμερικανικό δημόσιο από τον Οκτώβριο του 2008 έως και σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v