British Airways: Απολύσεις 400 ατόμων

Η British Airways κλείνει 2 από τα 5 τηλεφωνικά κέντρα της στη Βρετανία, απολύοντας 400 άτομα, ενώ το συνδικάτο GMB κατηγορεί την εταιρία ότι μεταφέρει τις δραστηριότητες σε αναδυόμενες αγορές.

British Airways: Απολύσεις 400 ατόμων
Η British Airways κλείνει δύο από τα πέντε τηλεφωνικά κέντρα που διατηρεί στη Βρετανία για να μειώσει το λειτουργικό της κόστος.



Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο δύο τηλεφωνικών κέντρων εξυπηρέτησης του κοινού και την απόλυση 400 υπαλλήλων της εταιρίας.

Η εταιρία θα κλείσει το τηλεφωνικό κέντρο της Γλασκόβης στη Σκοτία, που απασχολεί 350 άτομα, και ένα μικρότερο τηλεφωνικό κέντρο στο Λονδίνο.

Η βρετανική εταιρία απασχολεί στις τηλεφωνικές της υπηρεσίες 1.400 υπαλλήλους, ενώ η αναστολή λειτουργίας των τηλεφωνικών κέντρων δικαιολογήθηκε με την αύξηση του αριθμού των πελατών που αγοράζουν εισιτήρια διαμέσου του Ίντερνετ και την κατακόρυφη πτώση των τηλεφωνικών κλήσεων για κρατήσεις.



Η εταιρία απέρριψε τις κατηγορίες του συνδικάτου GMB ότι στοχεύει να μεταφέρει τις τηλεφωνικές υπηρεσίες σε αναδυόμένες χώρες.



Την τελευταία διετία η British Airways απέλυσε 12.087 υπαλλήλους, κατάργησε δεκάδες δρομολόγια και περιόρισε τις πτήσεις της, ενώ προχώρησε και στην πώληση μη παραγωγικών και κερδοφόρων δραστηριοτήτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v