Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Αποπομπή και του προέδρου μετά τον CEO

Στην αντικατάσταση του προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου κ. Peter Kurer από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Kaspar Villiger, εξαιτίας του φορολογικού σκανδάλου στις ΗΠΑ, προχώρησε η UBS.

UBS: Αποπομπή και του προέδρου μετά τον CEO
Στην αντικατάσταση του προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου κ. Peter Kurer από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Kaspar Villiger, εξαιτίας του φορολογικού σκανδάλου στις ΗΠΑ, προχώρησε η UBS.

Η αντικατάσταση του προέδρου καταφθάνει λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την αποπομπή του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, κ. Marcel Rohner, του οποίου τη θέση ανέλαβε ο πρώην επικεφαλής της Credit Suisse, κ. Oswald Gruebel.

Η απόφαση της UBS να «δώσει» στις αμερικανικές αρχές τα στοιχεία 250 Αμερικανών καταθετών οι οποίοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή, προκειμένου να κλείσει έρευνα στις ΗΠΑ, δέχτηκε αρκετές επικρίσεις, καθώς θεωρήθηκε ότι παραβίασε το «επτασφράγιστο τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας».

Ο νέος πρόεδρος σε δηλώσεις του τόνισε: «Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω. Όμως γι’ αυτόν τον λόγο δέχτηκα τη θέση του προέδρου, καθώς θεωρώ ότι θα κατορθώσω να υπηρετήσω τόσο τη UBS όσο και την ελβετική οικονομία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v