Αύξηση κερδών 22% στο β’ εξάμηνο για την Sanofi

Αύξηση 22% εμφάνισαν στο β’ εξάμηνο 2003 τα κέρδη της Sanofi-Synthelabo, της κορυφαίας φαρμακοβιομηχανίας που διεκδικεί την, μεγαλύτερη ανταγωνιστική της, Aventis.

Αύξηση κερδών 22% στο β’ εξάμηνο για την Sanofi
Η Sanofi-Synthelabo ανακοίνωσε αύξηση κερδών 22% στο β’ εξάμηνο, χάρη στο φάρμακο καταπολέμησης του καρκίνου Eloxatin.

Η κορυφαία φαρμακοβιομηχανία, που αυτό το διάστημα προσπαθεί να εξαγοράσει την μεγαλύτερή της γαλλική φαρμακοβιομηχανία Aventis, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν 1,13 δισ. ευρώ από 929 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που προέβλεπαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, κέρδη 1,07 δισ. ευρώ.

Για το σύνολο του 2003 τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 18% στα 2,08 δισ. ευρώ ή 2,95 ευώ ανά μετοχή από 1,76 δισ. ευρώ ή 2,42 ευρώ το 2002. Η Sanofi έχει προτείνει μέρισμα 1,02 ευρώ ανά μετοχή, υψηλότερα 22% από το μέρισμα του 2002 των 84 σεντς.

Η Sanofi πρέπει να συντηρήσει ή να βελτιώσει την τιμή της μετοχής της για να κρατήσει ψηλά την αξία της προσφοράς προς την Aventis για μετοχές και ρευστό, που αρχικώς αποτιμείτο στα 59,63 ευρώ ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Aventis, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο απέρριψε την αρχική προσφορά στις 28 Ιανουαρίου, κινούνται έκτοτε πάνω από την τιμή της προσφοράς, υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές περιμένουν υψηλότερη τιμή.

Η Sanofi δημοσιοποιεί επισήμως την προσφορά της σήμερα και οι μέτοχοι από αύριο μπορούν να αρχίζουν να δέχονται προσφορές για τους τίτλους τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v