ΗΠΑ: Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ εκτινάχθηκε στα 42,5 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο, σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 40 δισ. δολάρια, επιταχύνοντας την ανατίμηση του ευρώ στα 1,285 δολ.

ΗΠΑ: Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ εκτινάχθηκε στα 42,5 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο, αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα έφθανε τα 40 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο, εξαιτίας των ανοδικών τάσεων των τιμών των πετρελαιοειδών και της αύξησης του κόστους των εξαγωγών από το ”φθηνό” δολάριο.

Το Νοέμβριο το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 38 δισ. δολάρια, ενώ το Μάρτιο είχε καταγράψει ιστορικό ρεκόρ στα 43 δισ. δολάρια.

Οι τιμές των πετρελαιοειδών εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 μηνών το Δεκέμβριο εξαιτίας της υποχώρησης των αποθεμάτων.

Η ανακοίνωση των στοιχείων για την εκτίναξη του εμπορικού ελλείμματος αναμένεται ότι θα ανοίξει το δρόμο για την εκτίναξη του ευρώ σε νέα ιστορικά επίπεδα έναντι του δολαρίου. Ήδη, το ενιαίο νόμισμα διαμορφώνεται στα 1,285 δολάρια αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v