Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Β.Obama: Ρεκόρ ελλείμματος 1,75 τρισ. δολ. φέτος

Ο αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama αποκάλυψε το 10ετές σχέδιο προϋπολογισμού, όπου προτείνεται προϋπολογισμός 3,6 τρισ. δολ. για το οικονομικό έτος 2010 και έλλειμμα 1,75 τρισ. δολ. στο 2009.

Β.Obama: Ρεκόρ ελλείμματος 1,75 τρισ. δολ. φέτος
Υποσχόμενος να αποκαταστήσει την δημοσιονομική πειθαρχία και να λήξει τις άνομες καταγραφές στην διαδικασία του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, ο αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama δημοσιοποίησε το 10ετές σχέδιο για τον αμερικανικό προϋπολογισμό, όπου προτείνεται προϋπολογισμός 3,6 τρισ. δολ. για το οικονομικό έτος 2010.

Στο σχέδιο προβλέπεται έλλειμμα 1,75 τρισ. δολ. για το οικονομικό έτος 2009.

Στον προϋπολογισμό Obama προτείνονται νέες δαπάνες για την υγεία, την εκπαίδευση και άλλες κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Προτείνονται επίσης νέοι φόροι ύψους 634 δισ. δολ. στους μεγαλο-εισοδηματίες Αμερικανούς.

Για το τρέχον οικονομικό έτος, οι δημόσιες δαπάνες ανέρχονται στο ρεκόρ των 3,94 τρισ. δολ., με αύξηση 32% σε σχέση με πέρσι.

Αυτές, θα επιφέρουν έλλειμμα-ρεκόρ ύψους 1,75 τρισ. δολ. στο οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται 30 Σεπτεμβρίου, το οποίο αντιστοιχεί στο 12% του ΑΕΠ του έθνους.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Στις φετινές δαπάνες περιλαμβάνονται 634 δισ. δολ. για την μεταρρύθμιση της υγείας και παρακαταθήκη επιπλέον 250 δισ. δολ. για την περίπτωση που χρειαστεί διάσωση αμερικανικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v