Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Enel ο έλεγχος της Endesa

Στην τελική της φάση εισέρχεται η «μάχη» για τον έλεγχο της Endesa καθώς ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Enel συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 11,1 δισ. ευρώ για την απόκτηση ποσοστού ελέγχου 25% της ισπανικής ενεργειακής.

Στην Enel ο έλεγχος της Endesa
Μετά από τριάμισι χρόνια, στην τελική της φάση εισέρχεται πλέον η «μάχη» για τον έλεγχο της Endesa καθώς ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Enel συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 11,1 δισ. ευρώ για την απόκτηση ποσοστού ελέγχου 25% της ισπανικής εταιρείας ενέργειας.

Με την πολυαναενόμενη αυτή συμφωνία, η Acciona, ο ισπανικός κατασκευαστικός και ενεργειακός όμιλος, παραχωρεί το ποσοστό 25% που κατείχε στην Endesa, σε λιγότερο από δυο χρόνια από τότε που υπέγραψε την συμφωνία με την Enel προκειμένου οι δυο εταιρείες από κοινού να έχουν τον έλεγχο της ισπανικής ενεργειακής.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας ο ιταλικός όμιλος θα καταβάλει το ποσό των 11,1 δισ. ευρώ σε μετρητά, αλλά και μέρισμα 1,5 δισ. ευρώ που σχετίζεται κυρίως με την πώληση περιουσιακών στοιχείων της Endesa στην Eon. Στο πλαίσιο της συναλλαγής η Acciona έχει συμφωνήσει επίσης να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία της Endesa ύψους 2,9 δισ. ευρώ και κυρίως αιολικά πάρκα και μονάδες υδροηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v