Schering–Plough: Πτώση κερδών περιμένει το 2004

Η Schering-Plough προβλέπει μείωση κερδών το 2004, εξαιτίας της ανατίμησης του ευρώ και της μείωσης των κοινωνικών δαπανών σε Γερμανία και Ιαπωνία. Τα κέρδη τετάρτου τριμήνου ικανοποίησαν τις προβλέψεις.

Schering–Plough: Πτώση κερδών περιμένει το 2004
Η Schering–Plough, η τρίτη σε μέγεθος γερμανική φαρμακοβιομηχανία, προβλέπει μείωση των κερδών για το 2004 εξαιτίας της ανατίμησης του ευρώ και του ασφυκτικού ελέγχου των τιμών των φαρμάκων από τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιαπωνίας και της αντιστοίχου μείωσης των κοινωνικών δαπανών.

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία, που πραγματοποιεί τουλάχιστον το 50% των πωλήσεών της εκτός Ευρώπης, εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα υποχωρήσουν στα 1,97 ευρώ το 2004, σε σχέση με τα 2,28 ευρώ του 2003, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Friedrich von Heyl στο Βερολίνο.

Τα καθαρά κέρδη της Schering–Plough υποχώρησαν 6,8% στα 96 εκατ. ευρώ ή 50 σεντς ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, από τα 103 εκατ. ευρώ ή 53 σεντς ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του προηγούμενου έτους, ικανοποιώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα υψηλά κέρδη του 2003 ”χρεώθηκαν” στην πώληση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην Φιλανδία.

Οι πωλήσεις κατέγραψαν οριακές διακυμάνσεις φθάνοντας στα 1,28 δισ. ευρώ.

Η αναμενόμενη πτώση των κερδών της Schering–Plough θα είναι η πρώτη μετά από την τελευταία 8ετία.

Η εταιρία θα προχωρήσει σε δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους και κυρίως του προσωπικού της, συμπεριλαμβανομένων και 350 θέσεων εργασίας στη Γερμανία.

Η Schering–Plough εκτιμά ότι για την αναμενόμενη μείωση της κερδοφορίας της ευθύνεται η ανατίμηση του ευρώ και η μείωση των κοινωνικών δαπανών στη Γερμανία και την Ιαπωνία, με βασικό άξονα τη μείωση των δαπανών για την αγορά φαρμάκων και η αντίστοιχη μείωση του αριθμού των φαρμάκων που θα χορηγούν τα δύο δημόσια συστήματα περίθαλψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v