Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GM-Chrysler: Χρειάζονται στήριξη ύψους $39 δισ.

Δανεισμό συνολικού ύψους 39 δισ. δολαρίων έχουν ανάγκη οι General Motors και Chrysler, προκειμένου να κατορθώσουν να καταστούν όχι μόνο βιώσιμες αλλά και κερδοφόρες.

GM-Chrysler: Χρειάζονται στήριξη ύψους $39 δισ.
Δανεισμό συνολικού ύψους 39 δισ. δολαρίων έχουν ανάγκη η General Motors και η Chrysler, προκειμένου να κατορθώσουν να καταστούν όχι μόνο βιώσιμες αλλά και κερδοφόρες.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η General Motors χρειάζεται περί τα 16,6 δισ. δολάρια, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης 47.000 θέσεων εργασίας.

Την ίδια στιγμή η Chrysler, όπως ακριβώς και η GM, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να λάβει επιπλέον 5 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει από το αμερικανικό δημόσιο, ενώ θα προχωρήσει και σε μείωση 3.000 θέσεων εργασίας.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες οφείλουν να «αποδείξουν» στην αμερικανική κυβέρνηση -η οποία τους παράσχει συνολικό δανεισμό 17,4 δισ. δολαρίων- έως τις 31 Μαρτίου ότι μπορούν να είναι κερδοφόρες, προκειμένου να κατορθώσουν να εκταμιεύσουν το πακέτο στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v