Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: 13 τραπεζικά «λουκέτα» στο 2009

Τέσσερα τραπεζικά «λουκέτα» μπήκαν την Παρασκευή στις ΗΠΑ, που σημαίνει ότι 13 αμερικανικές τράπεζες έχουν καταρρεύσει μέχρι στιγμής στο 2009 μετά τις 25 του 2008.

ΗΠΑ: 13 τραπεζικά «λουκέτα» στο 2009
Τέσσερα τραπεζικά «λουκέτα» μπήκαν την Παρασκευή σε αμερικανικές τράπεζες στην Νεμπράσκα, την Φλόριντα, το Ιλινόις και το Ορεγκον,που σημαίνει ότι 13 αμερικανικές τράπεζες έχουν καταρρεύσει μέχρι στιγμής στο 2009.

Τις καταθέσεις στην Sherman County Bank της Νεμπράσκα, της πρώτης τράπεζας στην πολιτεία που πτωχεύει από το 1990, θα αναλάβει η Heritage Bank που εδρεύει στην ίδια πολιτεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Federal Deposit Insurance Corporation.

Παράλληλα, τους λογαριασμούς που υπάρχουν στην Riverside Bank of the Gulf Coast που εδρεύει στην Φλόριντα θα αναλάβει η «ομόσταυλη» TIB Bank. Πρόκειται για την δεύτερη τράπεζα της Φλόριντα που καταρρέει φέτος και την τέταρτη από το τότε που ξεκίνησε η κρίση.

Η τρίτη τράπεζα είναι η Corn Belt Bank and Trust Company, της οποίας οι καταθέσεις μεταφέρθηκαν στην The Carlinville National Bank και τελευταία η Pinnacle Bank στο Ορεγκον, την οποία θα αναλάβει η Washington Trust Bank.

Συνολικά, τα τέσσερα αυτά «λουκέτα» της Παρασκευής, θα κοστίσουν στην υπηρεσία εγγυοδοσίας FDIC περίπου 341,6 εκατ. δολάρια.

Πέρσι, 25 τράπεζες σταμάτησαν να υπάρχουν στην αμερικανική αγορά, που είναι το υψηλότερο επίπεδο μετά το 1993, όταν είχαν καταρρεύσει 42 οίκοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v