”Τσίμπησε” η ανεργία στη Γαλλία, στο 9,7%

Αποφεύγουν τις προσλήψεις οι Γάλλοι εργοδότες, περιμένοντας πειστικότερα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης. Ενισχύθηκε η ανεργία στη Γαλλία τον Δεκέμβριο (9,7%) για πρώτη φορά σε 3 μήνες.

”Τσίμπησε” η ανεργία στη Γαλλία, στο 9,7%
Η ανεργία στη Γαλλία αυξήθηκε τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, δείχνοντας ότι οι εταιρίες στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης θέλουν να δουν σημάδια επιτάχυνσης της οικονομικής ανάκαμψης πριν αρχίσουν να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό.

Ο αριθμός των ατόμων που αναζητούσαν δουλειά αυξήθηκε κατά 11.000 στα 2,635 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας Insee.

Το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία ανέβηκε στο 9,7% από 9,6% τον Νοέμβριο, για να κινηθεί στα υψηλά 3,5 ετών που είχαν σημειωθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, η ανεργία είναι το βασικό ζήτημα που απασχολεί τους Γάλλους ψηφοφόρους. Η ανεργία στη Γαλλία τον Νοέμβριο ήταν η δεύτερη υψηλότερη μετά το αντίστοιχο ποσοστό της Ισπανίας και υψηλότερη από το 8,8% που είναι ο μέσος όρος των ”15”.

Καθώς τον Μάρτιο διεξάγονται δημοτικές εκλογές στη χώρα, ο πρόεδρος Ζακ Σιράκ δεσμεύθηκε στις αρχές του μήνα να θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα δράσης για να σταματήσουν να ”μεταναστεύουν” οι θέσεις εργασίας σε χώρες με χαμηλό εργατικό κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v