Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γαλλία "βάζει χέρι" στα hedge funds

Αυστηρότερο έλεγχο των hedge funds ζητά η Γαλλία, καλώντας και άλλες χώρες να ενισχύσουν τους κανονισμούς για τον κλάδο και να αναγκάσουν τις τράπεζες-δανειοδότες να έχουν μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια.

Η Γαλλία βάζει χέρι στα hedge funds
Αυστηρότερο έλεγχο των hedge funds πρόκειται να ζητήσει σήμερα η Γαλλία, ενώ καλεί και άλλες ισχυρές οικονομίες του κόσμου να ενισχύσουν τους κανονισμούς για τον κλάδο και να αναγκάσουν τις τράπεζες-δανειοδότες να έχουν μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times", το Παρίσι θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και μελλοντικά όλες οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου να ενισχύσουν τους κανονισμούς για τα hedge funds μέσω των prime brokers, τις τράπεζες δηλαδή που τους παρέχουν δάνεια και άλλες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο του σχεδίου που προωθεί η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, κ. Christine Lagarde, οι τράπεζες ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωπες με μεγαλύτερες απαιτήσεις όσον αφορά στην κεφαλαιακή τους επάρκεια, έτσι ώστε να αντανακλάται το ρίσκο που ενέχουν τα hedge funds-πελάτες τους.

Η κ. Lagarde, αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα παρουσιάσει τα σχέδια αυτά στους ομολόγους της των 7 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, σήμερα το βράδυ στη Ρώμη, ευελπιστώντας πως θα υιοθετηθούν από τη σύνοδο των G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 2 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v