SBC: Πτώση κερδών 62% στο δ΄ τρίμηνο

Η SBC κατέγραψε πτώση κερδών 62%, έως τα 905 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας της ενίσχυσης του ανταγωνισμού από την AT&T και την WorldCom, που εκμεταλεύτηκαν την απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

SBC: Πτώση κερδών 62% στο δ΄ τρίμηνο
Η SBC, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρία τηλεπικοινωνιών τοπικών συνδιαλέξεων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πτώση κερδών κατά 62% στα 905 εκατ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας της ενίσχυσης του ανταγωνισμού με άξονα την AT&T και την WorldCom.

Η πτώση των εταιρικών κερδών της SBC συνεχίστηκε για 13ο διαδοχικό τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας υποχώρησαν στα 905 εκατ. δολάρια ή στα 27 σεντς ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 2,36 δισ. δολάρια ή 71 σενς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου του 2002.

Οι πωλήσεις της εταιρίας υποχώρησαν κατά 10% στα 10,1 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 11,2 δισ. δολάρια της αντιστοίχου περιόδου του 2002.

Ο Edward Whitacre, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, περιόρισε το προσωπικό τουλάχιστον κατά 4.000 άτομα το τέταρτο τρίμηνο ως ύστατη προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Η SBC θα πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της στις συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων του Ίντερντετ, τη διαφήμιση για συνδρομές υπεραστικών κλήσεων και να περιορίσει το λειτουργικό κόστος, εκτιμά ο Partick Comack της επενδυτικής Guzman.

Η πτώση των κερδών της SBC ”χρεώνεται” στην απελευθέρωση της αμερικανικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, που επέτρεψε την ”εισβολή” των ανταγωνιστικών ΑΤ&Τ και WorldCom στην προνομιακή για την SBC αγορά της Πολιτείας της Καλιφόρνια.

Η μετοχή της SBC κατέγραψε άνοδο 7,4% το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v