Ζημιές για την φαρμακευτική Schering-Plough

Η Schering-Plough ανακοίνωσε ζημιές 181 εκατ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας της κατάρρευσης των πωλήσεων του αντιαλλεργικού Claritin και του κόστους μείωσης του προσωπικού. Η μετοχή συνεχίζει την ελεύθερη πτώση της.

Ζημιές για την φαρμακευτική Schering-Plough
Η Schering-Plough, ο αμερικανικός φαρμακευτικός όμιλος που παρασκευάζει το αντιαλλεργικό Claritin, ανακοίνωσε απώλειες για το τέταρτο τρίμηνο εξαιτίας τους κόστους των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, και την κατάρρευση των πωλήσεων βασικού πρόϊόντος της.

Οι καθαρές ζημιές της εταιρίας έφθασαν τα 181 εκατ. δολάρια ή 12 σεντς ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 313 εκατ. δολαρίων ή 21 σεντς ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του προηγούμενου έτους.

Οι πωλήσεις της εταιρίας υποχώρησαν στα 1,95 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 2,37 δισ. δολάρια της αντιστοίχου περιόδου του προηγούμενου έτους.

Οι πωλήσεις του Claritin υποχώρησαν στα 370 εκατ. δολάρια το 2003, από τα 1,8 δισ. δολάρια του 2002, σύμφωνα με την Schering-Plough.

Η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε κατά 22% το 2003, καταγράφοντας την χειρότερη πορεία από τις 12 μετοχές του φαρμακευτικού δείκτη Standard & Poor’s 500 Pharmaceuticals Index.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v