Η Aventis απέρριψε την προσφορά της Sanofi

Η Aventis απέρριψε την επιθετική προσφορά εξαγοράς της Sanofi, χαρακτηρίζοντάς την κατώτερη της αξίας της. Ανοίγει πάντως ο κύκλος εξαγορών στην παρισινή αγορά με επόμενο στόχο τη Danone, σύμφωνα με φήμες.

Η Aventis απέρριψε την προσφορά της Sanofi
Η Aventis απέρριψε την επιθετική προσφορά εξαγοράς ύψους 48,5 δισ. ευρώ που κατέθεσε το πρωί η Sanofi-Synthelabo. Σύμφωνα με το λιτό ανακοινωθέν της γερμανο-γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας, η προσφορά της Sanofi είναι πολύ χαμηλή και δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των μετόχων της εταιρίας.

Η προσφορά της γαλλικής Sanofi αφορούσε 81% σε μετοχές και 19% σε ρευστό, με την προσφορά 5 νέων μετοχών για κάθε 6 μετοχές της Aventis, συν 69 ευρώ σε ρευστό.

Η Aventis αναφέρει ότι μελετά άλλες επιλογές για το μέλλον της εταιρίας, που θα είναι πιο ευνοϊκές ”τόσο σε οικονομική όσο και σε κοινωνική βάση.”

Ο Ιγκόρ Λαντάου, διευθύνων σύμβουλος της Aventis, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αντιτίθεται στη συγχώνευση και τόνισε με πρόσφατες δηλώσεις του ότι οι επιθετικές προσφορές σπανίζουν στη φαρμακευτική βιομηχανία. Γι’ αυτό και προσέλαβε την Goldman Sachs, τη Morgan Stanley και την Rothschild για να την υπερασπιστούν σε μια επιθετική προσφορά.

Πάντως, η προσφορά ανακίνησε τις συζητήσεις για μεγάλες συγχωνεύσεις στο Παρίσι, μετά τον κύκλο εξαγορών που άνοιξε πέρσι η επιτυχής εξαγορά της Pechiney από την καναδέζικη Alcan. Επόμενος υποψήφιος στόχος εξαγοράς, σύμφωνα με τις φήμες, είναι η Danone, ο γαλλικός όμιλος τροφίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v