Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξετάζεται υποχρεωτική πτώχευση GM και Chrysler

Η General Motors και η Chrysler ίσως να υποχρεωθούν από την αμερικανική κυβέρνηση να υπαχθούν σε καθεστώς χρεοκοπίας, ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των 17,4 δισ. δολ. που προτίθεται να τους διαθέσει το κράτος.

Εξετάζεται υποχρεωτική πτώχευση GM και Chrysler
Η General Motors και η Chrysler ίσως να υποχρεωθούν από την αμερικανική κυβέρνηση να υπαχθούν σε καθεστώς χρεοκοπίας, ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των 17,4 δισ. δολ. που προτίθεται το κράτος να διαθέσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης.

Οι δύο επιχειρήσεις ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο θα τις καταστρέψει.

Ο Αμερικανοί φορολογούμενοι, ως έχουν τα πράγματα, θα αποζημιωθούν μετά τους πιστωτές, όπως είναι η Citigroup, η JPMorgan και η Goldman Sachs. Η κυβέρνηση έχει προσλάβει νομική επιχείρηση που θα την βοηθήσει να τεθεί στην πρώτη γραμμή των όσων θα αποζημιωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.

Εάν η κυβέρνηση δεν κατορθώσει να εξασφαλίσει παραχωρήσεις ώστε να περάσει μπροστά στην «ουρά» των μελλοντικών αποζημιώσεων, έχει την δυνατότητα να υποχρεώσει τις δύο εταιρίες να κηρύξουν χρεοκοπία, ως προϋπόθεση για την χρηματική βοήθεια.

Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει την πτώχευση με δάνειο τύπου «debtor in possession» ή DIP (χρεώστης υπό κατάσχεση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v