Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ:Τη Δευτέρα η ανακοίνωση του σχεδίου διάσωσης

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί το σχέδιο διάσωσης Obama που θα περιλαμβάνει εκτός από τη νέα στρατηγική αντιμετώπισης των “τοξικών” κεφαλαίων των τραπεζών και ένα νέο πρόγραμμα που θα στηρίζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΗΠΑ:Τη Δευτέρα η ανακοίνωση του σχεδίου διάσωσης
Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί το σχέδιο διάσωσης της κυβέρνησης Obama που θα περιλαμβάνει εκτός από τη νέα στρατηγική αντιμετώπισης των “τοξικών” κεφαλαίων των τραπεζών και ένα νέο πρόγραμμα που θα στηρίζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Timothy Geithner, αναμένεται να αποκαλύψει το νέο σχέδιο Obama, κατά τη διάρκεια ομιλίας, για τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθεί το υπόλοιπο μισό των 700 δισ. δολαρίων του σχεδίου διάσωσης των τραπεζών. Παράλληλα θα παρουσιάσει και τα υπόλοιπα προγράμματα στήριξης που θα προκαλέσουν την ανάκαμψη της αμερικάνικης οικονομίας.

Στελέχη του υπουργείου επεξεργάζονται πολλαπλούς τρόπους που θα μπορούσαν να διατεθούν τα κεφάλαια στήριξης, όπως τη δημιουργία τράπεζας “bad bank” που θα απορροφά τα τοξικά δάνεια από πιστωτικά ιδρύματα που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v