Περικοπές 15.000 θέσεων εργασίας στην Kodak

Ποσοστό 20% του εργατικού δυναμικού της θα περικόψει η Kodak στην ερχόμενη τριετία, εξαιτίας της συνεχιζόμενης μείωσης κερδών. Στροφή στην ψηφιακή εκτύπωση, καθώς οι πωλήσεις φιλμ συνεχίζουν να πέφτουν.

Περικοπές 15.000 θέσεων εργασίας στην Kodak
Η Eastman Kodak, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής φιλμ στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μειώσει κατά 15.000 τις θέσεις εργασίας ή ποσοστό 20% του εργατικού δυναμικού, καθώς τα κέρδη της συνεχίζουν να μειώνονται.

Η Kodak ενδέχεται να ανακοινώσει χρέωση 1,3 δισ. δολ. με 1,7 δισ. δολ. για να αποζημιώσει τις περικοπές των θέσεων εργασίας στην ερχόμενη τριετία.

Η νεοϋορκέζικη εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 19 εκατ. δολάρια σε σχέση με καθαρά κέρδη 113 εκατ. δολαρίων στην αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις έφτασαν στα 3,778 δισ. δολ., αυξημένες κατά 10% από την περσινή περίοδο.

Η Kodak, που έχει χρέη ύψους 2,9 δισ. δολ., στρέφεται στην ψηφιακή εκτύπωση εικόνας, καθώς οι πωλήσεις φιλμ πέφτουν. Τον Σεπτέμβριο είχε ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει 3 δισ. δολ. μέχρι το 2006 για την επέκταση σε χώρους όπως τα ιατρικά μηχανήματα και οι εμπορικές εκτυπώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v